Querrey S. (Usa) - Acasuso J. (Arg)
Typ:1
Kurs:1.25
Turniej wkracza w decydującą fazę , nadszedł czas na mecze półfinałowe , które zapowiadają się na bardzo ciekawe . W drugim z dzisiejszych pojedynków o finał zmierzą się Querrey z USA i Acasuso z Argentyny . Obydwaj gracze niespodziewanie dostali się aż tak wysoko w turnieju New Haven . Szczególną niespodzianką było zwycięstwo Amerykanina z faworytem całego turnieju Davidenkiem to pokazuje , że Querrey czuje się na tych kortach znakomicie i będzie wałczył o zwycięstwo w całym turnieju , zaś Argentyńczyk pokonał kilku teoretycznie lepszych od niego zawodników ale dużo mniej znanych od Davidenki . Myślę , że Querrey dość łatwo wygra to spotkanie i pewnie awansuje do finału .
Pennetta F. (Ita) - Wozniacki C. (Den)
Typ:2
Kurs:1.80
Tak samo jak i u mężczyzn turniej wkracza w decydującą fazę czas na walkę o wielki finał . W pierwszym meczu półfinałowym spotkają się Pennetta z Włoch i Wodniacki z Dani . Bukmacherzy dają jeden i drugiej podobne szanse chociaż minimalnie niższy kurs jest na Wozniacki , która moim zdanie bez większych problemów wygra ten mecz tak więc wysokość tego kursu jest prawdziwym prezentem od bukmacherów. Dunka radzi sobie w tym turnieju znakomicie odprawiając przeciwniczkę za przeciwniczka co więcej jak dotąd nie straciła w tym turnieju nawet seta . Myślę , że Wozniacki to pewna zwyciężczyni tego spotkania.
Vesnina E. (Rus) - Wozniacki C. (Den)
Kurs:1,35
I oto nadszedł czas na wielki finał turnieju w New Haven a w nim spotkają się Vesnina z Rosji i Wozniacki z Dani . Moim zdanie faworytka tego turnieju ja i spotkania jest tylko i wyłącznie jedna a mianowicie jest nią Dunka . To co pokazała Wozniacki w tym turnieju to coś pięknego nie dała żadnych szans swoim rywalką w końcu nie straciła nawet jednego seta w całym długim turnieju. Myślę , że forma jaką dysponuje Dunka jest tak duża , że w finale również nie da żadnych szans rywalce i co więcej nie odda jej nawet seta .
Domachowska M. (Pol) - Zahlavova S. B (Cze)
US Open czas zacząć to już ostatni w tym roku turniej tej rangi i dlatego tym bardziej wszystkim zależy , żeby się w nim jak najlepiej zaprezentować . W pierwszej rundzie nasza reprezentantka Marta Domachwoska spotka się z Zahlavovą z Czech . Domachwoska w ostatnim czasie miała ogromne trudności z przechodzeniem pierwszych rund w tak wielkich imprezach . Tym razem myślę , że będzie inaczej ponieważ trafiła na dość łatwą rywalkę a ponadto na twardych kortach w USA Polka czuje się znakomicie i co roku właśnie tu odnotowuje najlepsze swoje rezultaty.
Dulko G. (Arg) - Makarova E. (Rus)
Kurs:1.85
Kolejny dzień US Open w którym dalej trwa pierwsza runda . Tym razem spotkają się dwie dość dobre zawodniczki aczkolwiek nie prezentujące w ostatnim czasie dobrej formy . Mimom wszystko myślę , że Dulko dużo lepiej przygotowała się do tego turnieju i jej forma troche wzrośnie co pozwoli jej bez większych problemów pokonać dzisiejszą rywalkę z Rosji , która , najlepszy okres ma już za sobą .
Bartoli M. (Fra) - Clijsters K. (Bel)
Kurs:1,25
Po dłuższej przerwie Clijsters nareszcie wraca z powrotem na tenisowe korty czy to będzie wielki powrót ? Już wkrótce się okaże jak na razie radzi sobie bardzo dobrze w pierwszej rundzie nie dala żadnych szans swojej rywalce . Z pewnością ciężko jej będzie wrócić do wygrywania praktycznie ze wszystkimi po prawie dwuletniej przerwie ale już nie raz udowodniła , że nie jest zwykłą tenisistką . Myślę , że jej dzisiejsza rywalka nie jest w żadnym stanie jej zagrozić w odniesieniu łatwego zwycięstwa .
Verdasco F. - Haas T.
Kurs:1.55
Us Open robi się coraz ciekawsze powoli mecze nie są już tak jednostronne jak na początku turnieju . Dzisiaj wybrałem bardzo ciekawy mecz w którym zmierzą się Verdasco z Hiszpanii i Tommy Haas z Niemiec . Według mnie zdecydowanym faworytem tego meczu jest Hiszpan , który ostatnio bardzo dobrze się spisuje wygrywając mecz za meczem zaś Hass w ostatnim czasie trochę stracił swoją bardzo wysoką formę , którą prezentował w czasie Wimbledonu , teraz coraz częściej przydarzają mu się porażki ze znacznie słabszymi od siebie rywalami . Tym razem trafił na dużo mocniejszego przeciwnika i myślę , że nie będzie miał żadnych szans w tym pojedynku .
Mistrzostwa Europy jak dotąd są bardzo interesujące szczególnie w drugiej polówce w której występują takie doskonałe zespoły jak Rosja , Serbia , Bułgaria , Włochy , ale na razie skupmy się na naszej polówce . Jak wiemy Nasza reprezentacja wywalczyła awans do dalszej fazy w której spotka się najprawdopodobniej z obydwiema drużynami , które dzisiaj ze sobą grają a mianowicie Słowacją i Grecją . według bukmacherów minimalnym faworytem meczu jest Słowacja ale moim skromnym zdanie Grecja prezentuje się dużo lepiej jak na razie najlepiej o tym świadczy łatwo wygrany mecz z obrońcami tytułu Hiszpanami , którzy ulegli w trzech setach .
Bondarenko K. (Ukr) - Dulko G. (Arg)
Us Open wkracza w coraz to bardziej emocjonującą fazę co za tym idzie mecze stają się coraz to ciekawsze i bardziej wyrównane . W dzisiejszym meczu zmierzą się ze sobą K.Bondarenko z Ukrainy i G. Dulko z Argentyny . Faworytką bukmacherów tak jak i moją jest Bondarenko , która ostatnio znajduję się w coraz to lepszej formie , jest już nawet lepsza od swojej jak dotąd bardziej utytułowanej siostry Alony . Zaś Dulko gra dość średnio ale wystarczająco dobrze aby pokonywać słabsze zawodniczki niestety dla niej dzisiaj trafiła na dużo lepsza przeciwniczką z którą nie ma większych szans na zwycięstwo .
Kolejny bardzo wyrównany i emocjonujący mecz tym razem Oudin spotyka się z kolejną Rosjanką tym razem z Petrova . Jak dotąd Oudin bardzo dobrze radzi sobie ze znakomitymi tenisistkami z Rosji przypomnę , że wyeliminowała już dwie znakomite zawodniczki z tego kraju . Petrova gra ostatnio w kratkę i to może być ogromna szansa dla jej rywalki , która znajduję się ostatnio w znakomitej formie. Mimo iż bukmacherzy dają takie szanse obydwu zawodniczką ja już mam swoją zdecydowana faworytkę a mianowicie Oudin z USA.
Nadal R. (Esp) - Del Potro J.M. (Arg)
Kurs;1.80
Us Open wkroczyło w decydującą fazę czas na półfinały a w dzisiejszym spotkają się powracający po kontuzji Nadal z Hiszpanii oraz Del Potro z Argentyny . Rafael Nadal to wielki zawodnik potrafi wygrywać z wszystkimi o czym mogliśmy się już nie jeden raz przekonać ale niestety dopadła go kontuzja po której na całe szczęście nie ma już śladu dlatego myślę , że Nadal pokaże na co go stać i wygra ten mecz dość łatwo . Bukmacherzy mocno przesadzili z kursem na Nadala jest sporo zawyżony myślę , że warto to wykorzystać.
Bartoli M. (Fra) - Radwanska A. (Pol)
Kurs:1.55
Bardzo dawno nie typowałem tenisa ale w końcu coś podam . Czas na półfinały w drugim z nich spotka się Radwańska z Bartoli . Dojście obydwu zawodniczek aż do półfinału to niewątpliwie dość spora niespodzianka . Radwańska zagrała wczoraj doskonały mecz w , którym nie dała żadnych szans czwartej rakiecie świata Dementievej wygrywając w dwóch setach . Jeżeli dzisiaj nasza tenisistka zagra ta jak wczoraj to nie mam żadnych wątpliwości , że poradzi sobie z dość wymagającą ale nie nadzwyczajną przeciwniczką .
Safarova L. (Cze) - Radwanska A. (Pol)
Kurs: 1.50
W dzisiejszym meczu , który zapowiada się bardzo ciekawie spotka się nasza reprezentantka Agnieszka Radwańska z Czeszką Safarovą . W ostatnim czasie Polka spisuje się rewelacyjnie o czym najlepiej świadczą ostanie występy a mianowicie półfinał a następnie finał w dwóch ostatnich imprezach . Dzięki tym sukcesą Radwańska awansowała na dziesiąte miejsce i wciąż ma jeszcze szanse na wystąpienie w kończącym sezon turnieju masters . Tak więc jest o co walczyć a dzisiejsza rywalka nie jest zbyt wymagająca dlatego myślę , że Polka wygra ten mecz i awansuje do półfinału .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum