OG?OSZENIE
ZAPRASZAMY DO KONKURSU TYP DNIA!

Poprzedni temat «» Następny temat
Puchar UEFA
Autor Wiadomość

krz-widzew

Pochwał: 2

Wysłany: 2009-04-09, 17:49   Puchar UEFA
Shakhtar Donetsk-Olympique Marseille @ typ: 1 @ kurs 2.00 (Analiza)

W pierwszym dzisiejszym ćwierćfinałowym spotkaniu Pucharu UEFA na stadionie Olimpijskim W Doniecku Shakhtar podejmie Olympique Marseille. Ukraińcy traktują rozgrywki Pucharu UEFA bardzo poważnie, ponieważ chcą podobnie jak Rosjanie w ostatnich latach (CSKA i Zenit) zwyciężyć w tych rozgrywkach, trudno powiedzieć jak podchodzą to spotkań piłkarze Olympique, którzy w rozgrywkach ligowych nadal liczą się w walce o mistrzowski tytuł.
W poprzedniej rundzie Shakhtar niespodziewanie wyeliminował CSKA Moskwa rewelacyjnych Rosjan, natomiast Francuzi potrzebowali dogrywki aby wyeliminować Ajax Amsterdam, warto zaznaczyć, że w tym spotkaniu Erik Gerets dał odpocząć kilku czołowym zawodnikom m.in. Mamadou Nianga zszedł z boiska mniej więcej po godzinie gry.
W dzisiejszym spotkaniu Erik Gerets nie będzie mógł skorzystać z usług Sylvaina Wiltorda, Brandao, Karima Zianiego i Laurenta Bonnarta. W drużynie z Doniecka natomiast nikt z podstawowego składu nie narzeka na urazy i Shakhtar będzie mógł wystawić najmocniejszą jedenastkę. Stawiam na jedynkę.

Werder Bremen-Udinese Calcio @ typ: 1 @ kurs 1.65 (Analiza)

Udinese jest ostatnim zespołem Włoskim grającym jeszcze w europejskich pucharach, Werder natomiast bardziej niż na rozgrywkach ligowych (gdzie stracili jakiekolwiek szansę na walkę o mistrzostwo) skupiają się właśnie na Pucharze UEFA i Pucharze Niemiec. Warto dodać, że Werder już wyeliminował w tych rozgrywkach zespół Włoski AC Milan w 1/16.
W drużynie gości zabraknie dzisiaj Antonio Di Natale oraz podstawowego bramkarza Samira Handanovica, w drużynie Niemieckiej brakuje jedynie Daniela Jansena. Stawiam na gospodarzy w tym spotkaniu ponieważ wydaje mi się, że są obecnie w lepszej formie co pokazują niezłe ostatnie wyniki ligowe. Myślę, że Werder będzie chciał wypracować dzisiaj taką przewagę aby na rewanż do Włoch jechać w miarę spokojny o awans.

Piotrek

Bukmacher: Expekt
Moje Typy: 252
Pochwał: 1

Wysłany: 2009-04-09, 22:44  
Dobre analizy, oba typy pewnie weszly :)

Odpowiedz do tematu