|
|
| Autor |
Wiadomość |
Piotrek

Bukmacher: Expekt
Moje Typy: 252
Wiek: 28 Dołączył: 15 Sty 2009 Pochwał: 1 Posty: 98 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2009-01-25, 10:50 Piłka Ręczna Mistrzostwa Swiata 2009 Chorwacja
|
|
No wlasnie, jak obstawiacie ?
Ja szczerze mowiac.. wczoraj troszke zawiodlem sie na Macedonii. Juz po chwili przegrywali 7 pkt a mimo to potrafili dogonic norwegow 3-4 razy do stanu roznicy 1 pkt. Jednak nie umieli sie przelamac na remis, a szkoda..
Natomiast duza niespodzianka byla dla mnie pierwsza polowa spotkania Polakow z Norwegami.. nie spodziewalem sie az takiego miazdzenia 20:12.. niestety druga polowa ciut slabsza.. a gol Szmala.. jakby uwienczenie calego meczu
Jak typujecie dzisiaj ? Ugramy cos z serbia ?
A jak Niemcy z Norwegia ? Bo na Macedonie z Dania juz nie licze.. po wczorajszej porazce Dania dzisiaj bedzie mocno zmotywowana.. |
|
|
|
|
Piotrek

Bukmacher: Expekt
Moje Typy: 252
Wiek: 28 Dołączył: 15 Sty 2009 Pochwał: 1 Posty: 98 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2009-01-27, 23:15
|
|
Dramat, tragedia, głupota - to niektóre z komentarzy norweskich mediów tuż po zakończeniu meczu z Polską (30:31) w mistrzostwach świata piłkarzy ręcznych.
Decydującego gola na sześć sekund przed końcem meczu zdobył dla Polski Artur Siódmiak. Dzięki temu Polacy zagrają w piątek w półfinale z Chorwatami, a zespół norweski w czwartek zmierzy się ze Słowacją w spotkaniu o ...dziewiąte miejsce.
W czasie meczu niemal cała Norwegia zamarła, a ludzie śledzili doniesienia z Zadaru nie tylko w telewizji, ale i w internecie. Po ostatnim gwizdku rozległ się krzyk rozpaczy, a miejscowe media krótko oceniły: "tragedia", "dramat", "głupota", "to było straszne".
- Norwegia przegrała nerwowy dramat i okazała się złym aktorem nieprawdopodobnego thrillera w Zadarze, który zakończył się potworną porażką w ostatnich sekundach - napisał największy dziennik "Verdens Gang".
- Norwescy piłkarze prowadzili i mogli wygrać, sprawiając wielką sensację i odsyłając Niemcy oraz Polskę do domu. Niestety w ostatnich sekundach w głupi sposób stracili możliwość zwycięstwa. W efekcie wygrali Polacy, niszcząc w okrutny sposób nasze marzenia - podkreślił "Aftenposten".
- Obiecywali, że zagrają jak zwierzęta i tak grali aż do końcówki meczu, a w ostatnich sekundach półfinał po prostu odjechał, kiedy cudownie odrodzeni Polacy strzelili ostatniego gola do pustej bramki. To był gwoźdź do naszej trumny - ocenił "Dagbladet".
Hehe No to Chorwacjo nadchodzimy |
|
|
|
|
SlaVa

Sumienie forum

Bukmacher: Betsson.com
Moje Typy: 377
Wiek: 29 Dołączył: 16 Sty 2009 Pochwał: 1 Posty: 61 Skąd: SŁŻ-eMOKa
|
|