OG?OSZENIE
ZAPRASZAMY DO KONKURSU TYP DNIA!

Poprzedni temat «» Następny temat
Piłka Ręczna Mistrzostwa Swiata 2009 Chorwacja
Autor Wiadomość

Piotrek

Bukmacher: Expekt
Moje Typy: 252
Pochwał: 1

Wysłany: 2009-01-25, 10:50   Piłka Ręczna Mistrzostwa Swiata 2009 Chorwacja
No wlasnie, jak obstawiacie ?
Ja szczerze mowiac.. wczoraj troszke zawiodlem sie na Macedonii. Juz po chwili przegrywali 7 pkt a mimo to potrafili dogonic norwegow 3-4 razy do stanu roznicy 1 pkt. Jednak nie umieli sie przelamac na remis, a szkoda.. ;)
Natomiast duza niespodzianka byla dla mnie pierwsza polowa spotkania Polakow z Norwegami.. nie spodziewalem sie az takiego miazdzenia 20:12.. niestety druga polowa ciut slabsza.. a gol Szmala.. jakby uwienczenie calego meczu :D

Jak typujecie dzisiaj ? Ugramy cos z serbia ?
A jak Niemcy z Norwegia ? Bo na Macedonie z Dania juz nie licze.. po wczorajszej porazce Dania dzisiaj bedzie mocno zmotywowana..

Piotrek

Wysłany: 2009-01-27, 23:15  
Dramat, tragedia, głupota - to niektóre z komentarzy norweskich mediów tuż po zakończeniu meczu z Polską (30:31) w mistrzostwach świata piłkarzy ręcznych.

Decydującego gola na sześć sekund przed końcem meczu zdobył dla Polski Artur Siódmiak. Dzięki temu Polacy zagrają w piątek w półfinale z Chorwatami, a zespół norweski w czwartek zmierzy się ze Słowacją w spotkaniu o ...dziewiąte miejsce.

W czasie meczu niemal cała Norwegia zamarła, a ludzie śledzili doniesienia z Zadaru nie tylko w telewizji, ale i w internecie. Po ostatnim gwizdku rozległ się krzyk rozpaczy, a miejscowe media krótko oceniły: "tragedia", "dramat", "głupota", "to było straszne".

- Norwegia przegrała nerwowy dramat i okazała się złym aktorem nieprawdopodobnego thrillera w Zadarze, który zakończył się potworną porażką w ostatnich sekundach - napisał największy dziennik "Verdens Gang".

- Norwescy piłkarze prowadzili i mogli wygrać, sprawiając wielką sensację i odsyłając Niemcy oraz Polskę do domu. Niestety w ostatnich sekundach w głupi sposób stracili możliwość zwycięstwa. W efekcie wygrali Polacy, niszcząc w okrutny sposób nasze marzenia - podkreślił "Aftenposten".

- Obiecywali, że zagrają jak zwierzęta i tak grali aż do końcówki meczu, a w ostatnich sekundach półfinał po prostu odjechał, kiedy cudownie odrodzeni Polacy strzelili ostatniego gola do pustej bramki. To był gwoźdź do naszej trumny - ocenił "Dagbladet".

Hehe :D No to Chorwacjo nadchodzimy :)

SlaVa
Sumienie forum

Bukmacher: Betsson.com
Moje Typy: 377

Wysłany: 2009-01-30, 16:32  
Chorwacja okrzyknięta mistrzem jeszcze przez pierwszym meczem, polaków nikt nie widział w fazie II, nie mówiąc już o strefie medalowej :)

Poza tym, Chorwaci pod wielką presją, tym bardziej, że grają u siebie :) Polacy zrobili więcej niż ktokolwiek się spodziewał po pierwszej fazie rozgrywek. Szanse mamy, ale jak będzie, to zobaczymy.... po meczu :D

Zanim zapytasz, zajrzyj TUTAJ albo TUTAJ
Ewentualne skargi proszę zgłaszać przez PW

Piotrek

Wysłany: 2009-01-31, 21:53  
Za wiele nie zobaczylismy :D

SlaVa
Sumienie forum

Bukmacher: Betsson.com
Moje Typy: 377

Wysłany: 2009-02-04, 21:29  
nic nie mów :D Decydujący moment, a nasi znowu stanęli jak kłody :D Nic, nic im nie wychodziło :)

No, ale dobry i brąz :) :D Szczególnie cieszy, że Niemcy odpadli i nawet w strefie medalowej nie byli :D :D

Zanim zapytasz, zajrzyj TUTAJ albo TUTAJ
Ewentualne skargi proszę zgłaszać przez PW

Odpowiedz do tematu