OG?OSZENIE
ZAPRASZAMY DO KONKURSU TYP DNIA!

Poprzedni temat «» Następny temat
Niemcy 2009/2010
Autor Wiadomość

Matix66

Pochwał: 1

Wysłany: 2009-11-13, 18:37   Niemcy 2009/2010
Augsburg – Hamburg
Typ:1
Kurs:1.65

Kurs może nie jest zbyt wysoki ale mecz wydaję się dość pewny do postawienia i myślę , że śmiało można stawiać poważniejsze sumki . Najlepiej różnicę pomiędzy tymi drużynami pokazują miejsca w tabeli gospodarze zajmują bardzo wysokie trzecie miejsce a goście niestety są na samym dnie tabeli . Kolejnym argumentem przemawiającym za Augsburgiem jest atut własnego lodowiska .

Matix66

Wysłany: 2009-11-13, 19:07  
Köln – Eisbaren
Typ:2
Kurs:1.90

Eisbaren idzie jak burza pokonując rywala za rywalem i nic dziwnego , że zajmują pozycję lidera mimo iż mają dwa mecze mniej od drugiego zespołu . W dzisiejszym meczu na ich drodze stanie dość przeciętnie spisująca się ekipa z Koln mimo iż gra u siebie nie daje im zbyt dużych szans na nawiązanie walki mecz będzie raczej jednostronny i zakończy się wygraną gości .

Matix66

Wysłany: 2009-12-13, 13:57  
Straubing – Frankfurt
Kurs: 1.95

W dzisiejszej meczu , zmierza się ze sobą Straubing i Frankfurt . W niemieckim hokeju zdarza się wiele niespodzianek dlatego nie ma tu pewnych meczów ale postanowiłem zaryzykować . Goście mimo trochę gorszej postawy w ostatnich meczach przystępują do tego pojedynku w roli zdecydowanego faworyta . W sumie nie ma nic w tym dziwnego w końcu w tym sezonie spisują się znakomicie i właśnie dlatego zajmują bardzo wysoką trzecią lokatę z niewielką stratą do liderów . Jak już wcześniej wspomniałem goście mają ostatnio mały kryzys o czym najlepiej świadczą trzy ostatnie porażki ale jak wiadomo każdy kryzys musi się skończyć i dzisiaj jest najlepsza okazja , żeby się przełamać i wygrać ten mecz ponieważ rywal nie należy do najsilniejszych . Gospodarze zajmują obecnie dopiero 14 pozycję z minimalną przewagą nad ostatnią drużyną wynoszącą zaledwie jeden punkt . Jedyne co może przemawiać za Straubing to atut własnego lodowiska ale po tak fatalnych wynikach w lidze dopingować swoją drużynę przyjdą tylko najwierniejsi fani a jak wiadomo na dobre i na złe ze swoim klubem jest niewielka liczba kibiców bo przecież nikt nie lubi porażek .
Tak więc podsumowując Frankfurt nie mógł trafić na lepszą okazję do przełamania złej passy.
Myślę , że to wykorzystają bo nawet drużyna z czołówki w słabej formie powinna sobie poradzić z drużyną z dna tabeli .

Matix66

Wysłany: 2009-12-14, 22:02  
Kassel – Eisbaren
Kurs:1.70

Kurs nie jest oszałamiający ale mecz wydaje się na dość pewny chociaż ostatnio te najbardziej pewne najczęściej zawodzą ale w końcu to jest tylko sport w , którym wszystko jest możliwe . A wracając do meczu , który odbędzie się jutro wieczorem pomiędzy Kassel i Eisbaren . Niestety gospodarze stoją raczej na straconej pozycji i nie pomogą im nawet kibice , który z resztą aż tak dużo nie będzie bo Kassel spisuje się bardzo słabo w lidze zajmując dopiero 14 miejsce na 15 drużyn . Zaś goście to rewelacja tego sezonu , jak na razie nie zagrożony lider ligi niemieckiej z dużą przewagą w dodatku spisują się ostatnio bardzo dobrze . Jedynym zagrożeniem , że nie wygrają goście jest możliwość zlekceważenia przeciwnika co może się bardzo zle skończyć .

Matix66

Wysłany: 2009-12-14, 22:07  
Hannover – Straubing
Kurs:1.55

Kolejny dość niski kurs ale myślę , że warto dołożyć do jakiegoś kuponu aby zwiększyć wygraną . A rywalizować będą Hannover i Straubing . W roli zdecydowanego faworyta przystępuj ekipa gospodarzy , która jak dotąd spisuje się całkiem nieźle w lidze dzięki czemu zajmuje 6 lokatę . W dodatku w ostatnim czasie mają doskonałą serię wygranych , którą mają niepowtarzalną szanse kontynuować ponieważ rywal nie należy do zbyt wygórowanych . Co do Straubing to jest to bardzo słaba drużyna jak na ligę niemiecką i całkowicie zasłużenie zajmuję ostatnie miejsce w tabeli .

Matix66

Wysłany: 2009-12-27, 14:06  
Eisbaren – Iserlohn
Kurs: 1.45

W dzisiejszym meczu zmierzą się ze sobą najprawdopodobniej drużyny , które stworzą pierwszą parę w play-offach ponieważ spotyka się pierwsza drużyna ligi z dziesiątą a jak wiemy 10 miejsce jest ostatnią lokatą dającą grę w play-offach . Ale wracają do dzisiejszego meczu Eisbaren to zdecydowany lider , który zapewnił już sobie zwycięstwo w rundzie zasadniczej dlatego do tego meczu podejdą bardzo swobodnie i myślę, że pokażą pełnie swoich umiejętności doprowadzają publiczność do szczęścia . Iserlohn raczej w tym meczu

Matix66

Wysłany: 2009-12-27, 14:19  
Hannover – Hamburg
Kurs:1.50

Wybrałem kolejny mecz z ligi niemieckiej tym razem postanowiłem postawić na doskonale w tym sezonie spisujący się Hannover , który zmierzy się z beznadziejnie spisującym się Hamburgiem . Jeżeli chodzi o tabelę to obydwie drużyny dzieli prawdziwa przepaść Hannover zajmuję bardzo wysokie 4 miejsce z minimalną stratą do drugiej drużyny , która wynosi zaledwie jeden punkt zaś Hamburg zajmuje fatalne 14 miejsce z minimalną przewagą nad ostatnią drużyną w tabeli bo zaledwie dwóch punktów a w dodatku 15 drużyna ligi ma 4 mecze od nich mniej . Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań Hannover gra rewelacyjnie wygrywając mecz za meczem a Hamburg ma same porażki . Myślę , że nie problem wskazać zwycięzcę tego spotkania , ja stawiam na Hannover .

Matix66

Wysłany: 2010-01-04, 23:46  
Augsburg – Eisbaren
Kurs:1.95

Jeden z fajniejszych meczy do postawienia w tej kolejce niemieckiej ligi ponieważ wytypowanie zwycięzcy wydaję się dość proste i pewne . Zdecydowanym faworytem tego spotkania są oczywiście goście , którzy grają w tym sezonie rewelacyjnie i w pełnie zasłużenie zajmują pierwsze miejsce w lidze z zdecydowana przewagą na rywalami pozwalającą już myśleć o play-offach . Zaś ich dzisiejsi rywale zajmują aktualnie trochę pechowe 11 miejsce , które niestety nie gwarantuje udziałów w play-offach , a na jaką kol wiek zdobycz w tym spotkaniu nie mają raczej co liczyć. Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań to eisbaren wygrało aż 10 spotkań z rzędu co jest dość imponujące a ich dzisiejsi rywale przegrali aż 6 meczy pod rząd . Myślę , że zwycięzca w tym meczu może być tylko i wyłącznie jeden a będzie nim ekipa gości , która bardzo pewnie wygra to spotkanie dziwi mnie aż tak wysoki kurs ale to może tylko i wyłącznie cieszyć bo możemy więcej zarobić .

Matix66

Wysłany: 2010-01-22, 19:19  
Eisbaren – Kassel
Kurs:1.25

Kolejny niski kurs ale jak to się mówi grosz do grosza a będzie kokosza . W tym meczu zwycięzca może być tylko jeden a z pewnością będzie nim zespół Eisbaren , który podejmuje na własnej tafli Kassel . Jest to mecz pierwszej drużyny z ostatnią , obydwa zespoły dzieli ogromna przepaść zarówno w tabeli (aż 42 punkty ) , jak również jeżeli chodzi o prezentowaną formę i umijętności . Kassel przegrywa mecz za meczem a Eisbaren odwrotnie wygrywa . Tak samo będzie i dziś , gospodarze łatwo uporają się z rywalami .

Matix66

Wysłany: 2010-02-14, 16:58  
Krefeld – Mannheim

Kurs:2.35

Po dłuższej przerwie znowu postanowiłem znowu wytypować coś z ligi niemieckiej zobaczymy jak wyjdzie. Wybrałem mecz Krefeld z Mannheim, jak widać po kursach mecz zapowiada się na bardzo wyrównany co za tym idzie powinien być ciekawy. Jak popatrzymy na miejsca w tabeli to wyżej są goście, którzy zajmują 9 lokatę z dorobkiem 66 punktów zaś ich przeciwnicy są na 12 lokacie i uzbierali jak dotąd 60 oczek. Goście mają ostatnio zwyżkę formy o czym najlepiej świadczą trzy zwycięstwa z rzędu, Krefeld zaś przegrało ostatnie dwa mecze. Myślę, że w tak wyrównanym meczu najważniejsza jest dyspozycja dnia a ostatnie mecze wskazują zdecydowanie na gości i tak bym też stawiał.

Matix66

Wysłany: 2010-04-12, 18:01  
Hannover – Ingolstadt

Kurs:1.70

Dawno nie typowałem ligi niemieckiej ale z braku wyboru postanowiłem i za nią się zabrać. W meczu półfinałowym spotkają się Hannover i Ingolstadt jak na razie pojedynek jest bardzo jednostronny. Jak dotąd w dwóch pierwszych meczach dwukrotnie lepszy okazywał się Hannover i było ty zwycięstwa wysokie i przekonywujący jak popatrzymy na bilans bramek tego pojedynku to jest aż 10:1 dla Hannovera. Myślę, że i w tym pojedynku będzie podobnie jak nie jeszcze gorzej dla gości. Gospodarze, są wyraźnie lepsi od swojego rywala a w dodatku będą występować przed własną doskonała publicznością, która z pewnością poniesie ich do kolejnego już trzeciego w tym pojedynku zwycięstwa.

radaos

Wysłany: 2010-04-20, 11:34  
Hannover-Augsburg over 5,5 1,72 Betsson

Dość niespodziewany skład finału DEL. Faworyci odpadli wcześniej, więc finał będzie nieprzewidywalny. Oba zespół preferują atak, tracą sporo bramek, lepsza obronę wydają się mieć goście, jednak na wyjeździe powinni sporo stracić. Gospodarze na pewno chcą dobrze zacząć finał, więc będą grac agresywnie i o całą pulę. Dużo kar to sporo sytuacji, wynik powinien oscylować wokół remisu.

radaos

Wysłany: 2010-04-21, 12:15  
Niestety, wczoraj zaledwie 3:1. Kusiło mnie aby zagrać właśnie na gospodarzy ale over wydawał się pewniejszy.

radaos

Wysłany: 2010-04-25, 13:01  
Dzisiaj trzeci mecz finałowy DEL, gramy na gospodarzy.

Hannover-Augsburg
1
1,67
Betway

Pierwsze dwa pojedynki wygrali Hannoverczycy, dzisiaj powinno być podobnie. U siebie wygrali 3:1, więc dość pewnie, na wyjeździe 3:2 po dogrywce. Dzisiaj powinni wygrać po raz kolejny, oba zespoły sa co prawda na tym samym poziomie jednak atut własnego lodu powinien zdecydować.
Jeśli chodzi o pojedynki w tym sezonie to u siebie Hannover przegrał po karnych i wygrał, oba mecze były overowe.

radaos

Wysłany: 2010-04-26, 12:28  
Wszystko weszło, zarówno over jak i zwycięstwo gospodarzy. Hannover prowadził już 2:0 aby dać sobie wbić dwie bramki. Kiedy wydawało się, że będzie dogrywka w 58min z sekundami gospodarze trafili na 3:2. Z brakiem overka już się pogodziłem kiedy to w ostatnich sekundach trafili do pustej bramki. :mrgreen: Takie mecze są najlepsze.

Odpowiedz do tematu