Główny kandydant do spadku Peterborough podejmuje na własnym stadionie Preston . Jak nie trudno się domyślić faworytem tego meczu jest również dość słabo spisujący się Preston . Gospodarze zajmują ostatnie 24 miejsce zaś ich rywale są trochę wyżej bo plasują się na 17 pozycji . Gospodarze są w beznadziejnej formie nic więc dziwnego , że przegrywają mecz za meczem i nic nie wskazuje na to , żeby w tym spotkaniu miało się coś zmienić .
Główny kandydant do awansu do Premiership rozegra wyjazdowy mecz z Ipswich jest to rywal dość wymagający ale tak klasowa drużyna jak West Brom powinna sobie poradzić . Gospodarze aktualnie zajmują dopiero 19 miejsce zaś West Brom wysokie trzecie miejsce . Goście po kilku słabszych meczach nie mogą już sobie pozwolić na wpadki ze słabszymi rywalami jak Ipswich dlatego do tego spotkania podejdą bardzo skoncentrowani i gładko rozprawią się z rywalami .
Rewelacyjnie spisująca się drużyna Radosława Majewskiego tym razem zmierzy się w wyjazdowym meczu z dość słabo spisującą się ekipą Derby . Jak nie trudno się domyśleć faworytem tego spotkania będzie Nottingham , które nie przegrało meczu od 19 spotkań a ostatnie 4 wygrało . To najelpiej pokazuje , że w pełni zasłużenie przesuneli się na znakomitą 2 lokatę w tabeli . Derby zaś grają katastrofalnie szczególnie na własnym stadionie gdzie przegrali aż 4 mecze z rzędu . Myślę , że warto postawić mecz bo kurs jest wysoki jak na taki pojedynek .
Notts Country odkąd pozyskała bardzo bogatego sponsora jest zdecydowanym faworytem w więkoszości pojedynków . Nie inaczej jest i tym razem . Gospodarze podejmują w dzisiejszym meczu bardzo słabo spisującą sie ekipe Barnet , która plasuje się dopiero na 18 miejscu zaś gospodarze zajmują dość niskie jak na nich 6 miejsce aczkolwiek nie mają zbyt dużej straty do czołówki . Myślę , że mimi iż kurs jest dość niski powinnien spokojnie się sprawdzić dlatego warto w ten mecz zainwestować .
Kolejny typ z ligi anielskiej tym razem ostatnia drużyna ligi Darlington zmierzy się na własnym boisku z coraz to lepiej spisującą się ekipą Northampton. Jak łatwo się domyśleć zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście. Jeżeli chodzi o tabele to tak jak już wspomniałem gospodarze sa ostatni w tabeli zaś goście zajmują 13 miejsce są wię w połowie stawki .
West Brom po chwili słabości w czasie, której stracił dość sporo punktów znowu powraca na drugą pozycję, która gwarantuję awans do najwyższej klasy rozgrywkowej. Aczkolwiek ich miejsce jest bardzo zagrożone ponieważ trzecia drużyna ligi traci do nich zaledwie jedno oczko, co praktycznie nie jest żadną stratą. Na szczęście jak już wyżej wspomniałem West Brom gra coraz lepiej o czym najlepiej świadczą ostatnie dwa wygrane przez nich mecze.W dzisiejszym meczu gracze West Brom zmierzą wy wyjazdowym spotkaniu z ekipą Plymouth , która nie gra zbyt dobrze w tym sezonie o czym najlepiej świadczy bardzo niskie 23 miejsce w lidze, która liczy 24 drużyny.Jeżeli popatrzymy na ostatnie trzy mecze to mieli oni trochę zwyżkę formy ponieważ udało im się jeden pojedynek wygrać ale na tak klasową drużynę jak West Brom raczej nie starczy im umiejętności i niestety poniosą kolejną klęske. Myślę , że warto postawić na ten mecz bo kurs jest naprawdę wysoki jak na mecz 2 drużyny z 23.
Notts Country to najbogatszy klub nie tylko League Two w której występuje ale również dysponuje o wiele wyższym budżetem od klubów grający klasę wyżej. A to wszytko dzięki bardzo bogatemu sposnorowi, który postanowił zainwestować w ten klub. Nic więc dziwnego, że klub ten ma bardzo ambitny plan awansowania jak najszybciej do najwyższej klasy rozgrywkowej ale do tego jeszcze długa droga ponieważ aktualnie grają dopiero w czwartej lidze. Niestety jak narazie Notts County zajmuję dopiero 5 lokatę ale to wszystko winna słabszej dyspozycji na początku sezonu co było spowodowane zapewne zgrywaniem się drużyny, która posiada kilka naprawdę dobrych zawodników. Teraz wszytko wskazuje na to, że zawodnicy się zgrali i będzie bardzo cięzko ich zatrzymać.O tym, że są w formie najlepiej świadczą ostannie zdobycze punktowe i dość efektowne zwycięstwa, drużyna Notts Country zdobyła aż 15 punktów w sześciu ostatnich meczach. W dzisiejszym meczu zmieżą się w wyjazdowym spotkaniu z słabiutką ekipą Grimbsy, która zajmuje dopiero 23 miejsce, mimo iż nie gra tak tragicznie jak na to wygląda tak daleką lokatę zawdzięcza masie remisów, których miałą aż 11. Myślę, że rozpędzoni goście nie dadzą najmniejszych szans swoim rywalą i głdako wygrają.
Nottingham grało rewelacyjnie, miało bajeczną serrie spotkań bez porażki niestety przyszedł jeden słabszy mecz, który przegrali w ostatniej kolejce i odrazu spadek z drugiej lokaty, która dawała bezpośredni awans na trzecią pozycję, która zmusza drużynę do walki w bardzo ciężkich barażach o awans do najwyższej ligi. Na szczęście do końca sezonu zostało bardzo dużo spotkań a starata jest minimalna.W dodatku w dzisiejszym meczu drużyna Nottingham w której składzie jest rewelacyjnie spisujący się polski zawodnik Radosław Majewski podjemować będzie na własnym stadionie słabiutkie Sheffield Wenesday, która aktualnie plasuję się dopiero na 20 pozcyji a i tak trochę awnsowali bo nie tak dawno temu byli na samym dnie tabeli ale ostatnia zwyżka formy trochę ich podniosła. Mimo iż Sheffield jest w najwyższej formie w tym sezonie nie jest wstanie zagrozić znakomitej ekipie gospodarzy, których zapewne wspierać będzie w tym meczu ogromna liczba kibiców.
W meczy kończącym 30 kolejkę League One zmierzą się Colchester i Southen. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będą gospodarze, którzy mimo poniedziałku mogą liczyć na wsparcie kibiców. Ponadto obydwie drużyny dzieli prawdziwa przepaść zarówno sportowa jak i punktowa. Colchester w chwili obecnej plasuje się na bardzo wysokiej 4 pozycji, która gwarantuje udział w barażach o 2 ligę. Zaś ich dzisiejsi rywale zajmują dopiero 17 pozycję z bardzo małą przewagą nad barażami o pozostanie w lidze. Goście w ostatnich czterech meczach zgromadzili zaledwie dwa oczka zaś gospodarze zasilili swoje konto o 7 punktów. Myślę , że ten mecz będzie jednostronny i zakończy się łatwym zwycięstwem gospodarzy. Którzy mają aspiracje do awansu w tym sezonie.
Angielska Championship nie zwalnia tępa, przed nami kolejna seria spotkań. Z dość szerokiej oferty na wtorek wybrałem spotkanie pomiędzy Coventry i Nottingham. Jak nie trudno się domyśleć zdecydowanym faworytem tego spotkania będą goście, którzy w chwili obecnej plasują się na trzeciej lokacie z minimalną stratą wynoszącą jedno oczko do drugiego miejsca, które daję bezpośredni awans do Premier Leageu. Jak dotąd Nottingham zgromadził aż 55 oczek. Jeżeli chodzi o gości to zajmują oni dopiero 16 pozycję z 34 punktami na koncie mają oni dość bezpieczną przewagę na barażami dlatego mogą pozwolić sobie na porażkę z tak klasową drużyną. Jeżeli chodzi o bilans ostatnich meczów to Coventry mają serię trzech remisów, która powinna się zakończyć na tym spotkaniu. Gospodarze w ostatnich 6 spotkaniach zdobyli aż 15 punktów wygrywając pięć meczy i zaledwie raz ulegając. Myślę , że w tym meczu żadnej sensacji nie będzie i spotkanie zakończy się gładkim zwycięstwem gości, Coventry nawet nie pomogą kibice.
Nottingham po niespodziewanej porażce z Coventry tym razem spotka się w wyjazdowym meczu z dość słabym Doncasterem. Goście mimo ostatniej wpadki nadal plasują się na bardzo wysokiej 3 pozycji w lidze zaś ich rywale zajmują aktualnie dopiero 16 pozycję. Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań to również Nottingham jest lepsze ponieważ w ostatnich sześciu meczach zdobyli aż 12 punktów zaś rywale jedynie zdołali wywalczyć 4 oczka. Myślę, że zdecydowanym faworytem tego spotkania są niewątpliwie goście na których został wyznaczony zaskakująco wysoki kurs z czego warto skorzystać. Ponadto ten typ jest trochę patriotyczny bo jak wszystkim kibcą wiadomo w szeregach Nottingham gra robiący ostatnio furorę na wyspach Radosław Majewski, który powinien pomóc w odniesieniu zwycięstwa.
Kolejny mecz z 2 ligi angielskiej tym razem wybrałem pojedynek pomiędzy Middlesbrough a Peterborough. Zdecydowanym faworytem są oczywiście gospodarze, którzy plasują się aktualnie na 8 pozycji z dorobkiem 41 punktów mają 11 wygranych, 8 remisów i 11 porażek zaś ich przeciwnicy są na ostatnim 24 miejscu z bardzo słabiutkim dorobkiem zaledwie 17 oczek ich bilans to 4 wygrane, 9 remisów i aż 17 porażek. Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań to na 8 spotkań goście zdobyli 4 punkty a gospodarze trzy razy tyle czyli 12 oczek. Nic więc dziwnego, że zdecydowanym faworytem są gospodarze, których ponadto do zwycięstwa będzie niósł doskonały doping miejscowych kibiców. Myślę, że warto postawić na ten mecz ponieważ kurs jest nieco zawyżony jak na takiego pewniaka, który powinien zakończyć te spotkanie efektownym zwycięstwem .
Postanowiłem postawić mecz po trochę niższym kursie, który wydaje się dość pewny ponieważ spotyka się drużyna z dołu tabeli z zespołem z czołówki. Oczywiście faworytem w mecze pomiędzy Swindom a Stockport są gospodarze, którzy plasują się aktualnie na 5 pozycji z dorobkiem 56 punktów zaś goście zajmują ostatnie miejsce w lidze i jak dotąd nazbierali zaledwie 20 punktów. W dodatku jak popatrzymy na ostatnią formę tych drużyn to oczywiście dużo lepszą prezentuje zespół gospodarzy, który ostatnio przegrał 11 meczy temu zaś goście przegrali aż w 6 krotnie i zaledwie raz wygrali w 11 ostatnich meczach. Nic więc dziwnego, że zdecydowanym faworytem tego spotkania będą gospodarze, którzy bez żadnych problemów powinni uporać się z dzisiejszym rywalem.
Dotychczasowy lider rozgrywek Norwich będzie podejmował na własnym stadionie ekipę Southend, która aktualnie plasuję się na odległym 19 miejscu z dorobkiem 32 dwóch punktów ich rywale zaś zdobyli w tym sezonie aż 66 punktów czyli ponad dwa razy więcej. Nic więc dziwnego, że zdecydowanym faworytem są gospodarze, który w dodatku będzie sprzyjała pokaźna grupka sympatyków. Jak by tego było mało to goście grają w ostatnich meczach fatalnie o czym najlepiej świadczą 3 punkty zdobyte w 7 ostatnich pojedynkach dla odmiany ich rywale zdobyli ich aż 15 w takiej samej liczbie meczów. Mimo iż kurs nie jest wysoki jest praktycznie nie możliwe, że mecz nie zakończył się wygraną gospodarzy dlatego warto postawić.
Jutro nie ma zbyt wielu meczy więc wybrałem kolejny pojedynek w lidze angielskiej pomiędzy Darlingtonem, który aktualnie jest na ostatniej pozycji w lidze z dorobkiem zaledwie 15 punktów a Notts County, które gra dużo poniżej oczekiwań ale mimo wszystko nadal ma szanse na awans zajmuję aktualnie 7 miejsce. Gospodarze grają tak słabo, że mimo iż do końca sezonu zostało jeszcze sporo meczu są już niemal pewni spadku, zaś goście to najbogatszy klub ligi ale mimo to ma ogromny problem z awansem po ostatnich słabszych meczach nie może pozwolić już sobie na stratę punktów tym bardziej z tak słabym rywalem. Myślę, że podejdą do tego spotkania w pełni skoncentrowani i rozbiją ekipę gospodarzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum